Nieuwsbericht

Samen (net)werken aan een toekomstbestendige fysieke leefomgeving met CROW Essit

De netwerken CROW Levende Stad en iAMPro vormen vanaf januari één gezamenlijk netwerk. Vanaf 30 maart is de nieuwe naam van het netwerk bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte: CROW Essit. Door de krachten te bundelen is het vakgebied nog beter voorbereid om integraal samen te werken aan de grote maatschappelijke opgaven van de fysieke leefomgeving.  

Profielfoto van Peter van de Ven
29 maart 2023 | 2 minuten lezen

 

Gemeenten, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat, uitvoerders en advies- en ingenieursbureaus kunnen met CROW Essit samen nog beter de toekomstige uitdagingen van de fysieke leefomgeving aan. Het netwerk brengt de professionals bij elkaar tijdens bijeenkomsten, en deelt online kennis en sprekende praktijkvoorbeeld. Samen organiseren we bijeenkomsten en delen kennis over bijvoorbeeld assetmanagement, beeldkwaliteit, klimaatadaptatie, Line of Sight en beleving. 


Samen sterker  
CROW Essit is de nieuwe naam van het netwerk dat is ontstaan uit de samenvoeging van de netwerken CROW Levende Stad en iAMPro in januari 2023. Door de krachten te bundelen ontstaat er een sterk waardevol netwerk met een open omgeving waarin partners elkaar kunnen vinden. 


Samenwerking vanuit de verschillende stakeholders is belangrijk om alle kanten van de uitdagingen van de fysieke leefomgeving zoals klimaatadaptatie, beeldkwaliteit en beleving te belichten of om juist praktijkvoorbeelden met elkaar te delen. Daarmee voorkomen we dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden en kunnen we prettiger en efficiënter werken. 


Eén doel, één netwerk 
Door de integratie van de twee netwerken komt de kennis over beheer, beleid en ontwerp van de openbare ruimte en de kracht van bijeenkomsten vanuit CROW Levende Stad samen met de kennis en toepassing van assetmanagement voor de openbare ruimte en infrastructuur vanuit iAMPro. Ook bij CROW Essit zal het gedachtegoed en de toepassing van het iAMPro model voor assetmanagement een belangrijke rol blijven spelen. Het helpt immers om op een procesmatige manier kostenefficiënt, prestatiegericht en risicomijdend de fysieke leefomgeving te beheren en vernieuwen. 


Samen sterker 
Na intensieve samenwerking de afgelopen jaren zijn gaan ook de websites van beide netwerken vanaf 30 maart 2023 verder onder de naam CROW Essit. Door de krachten te bundelen is er nog meer impact te maken en nog meer te bereiken met kennisdeling.  


De deelnemers van beide netwerken kunnen veel van elkaar leren, wat ook juist de kracht van de samenvoeging is. Ondertussen hebben de netwerken al veel bijeenkomsten samen georganiseerd, is er een gezamenlijke nieuwsbrief en kunnen de aangesloten partners gratis alle themabijeenkomsten van de beide netwerken bezoeken.  


Bijeenkomsten 
De komende maanden heeft CROW Essit al het nodige op haar programma staan, zoals de themabijeenkomst Line of Sight: van Strategie naar Operatie en weer Terug op 14 april en een serie Flitsbijeenkomsten over Data & Informatie. Neem gerust contact met ons op met vragen over het netwerk zelf en alles wat we organiseren. Maar ook voor inbreng van eigen ideeën en initiatieven. 


Meer weten?