Activiteit

In hetzelfde schuitje: Integraal samenwerken in de ondergrond doe je zo!

28
juni
Vrijdag 28 juni 2024
09:30 tot 13:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Peter van de Ven
2 minuten lezen

Schrijf je in via deze pagina

We hebben te maken met grote transities; in de maatschappij, in de openbare ruimte. We moeten van het gas af, het stroomnet verzwaren, klimaatbestendiger worden en veel vervangen. Een groot deel van deze transities vindt vooral ondergronds plaats, een plek die bovendien steeds drukker wordt.

Er zijn immers veel partijen die de grond in moeten: overheden (gemeenten, provincies, waterschappen), woningcorporaties en netwerkbedrijven. En waar ruimte, tijd, geld en capaciteit schaars worden, is een integrale afstemming nodig om tot een goed resultaat te komen.

Maar waar te beginnen? Wie heeft er tips? Wat zijn de valkuilen? Zijn er voorbeelden beschikbaar en waar zijn die te vinden? Het antwoord op al deze vragen, presenteert Mijn Aansluiting in: de Samenwerkwijzer. Een stappenplan om samenwerkingen op te zetten dat zij samen met het COB in elkaar hebben gezet.
 

Een ochtend samenwerken

Graag helpen we ook jou verder in je aanpak van samenwerken in de ondergrond. Mijn Aansluiting en CROW Essit organiseren samen een ochtend, om te leren en te doen.

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op de Samenwerkwijzer en hoe deze toegepast kan worden. Dit doen we niet alleen met een theoretische uitleg en praktijkvoorbeelden; we gaan er ook echt mee aan de slag!

Wil jij ook kijken naar de mogelijkheden om jouw samenwerking met de andere belanghebbende partijen in boven- en ondergrond te verbeteren? Schrijf je dan nu in.
 

De Samenwerkwijzer

De Samenwerkwijzer bestaat uit een stappenplan met daaraan gekoppeld rolomschrijvingen, voorbeelden, templates en formats die je helpen om die stappen te realiseren, en je niet het wiel zelf opnieuw hoeft uit te vinden. Alle documenten zijn ook terug te vinden in de bibliotheek. Daarnaast bevat de Samenwerkwijzer een scan. Alle betrokkenen in de samenwerking beantwoorden een aantal vragen. Zo zie in een oogopslag waar het samenwerkingsverband nu staat en wat de verschillende beelden van de betrokkenen zijn. Daarmee vormt het een handvat voor het gesprek over mogelijke verbeterpunten. De adviezen die je bij de resultaten krijgt kunnen daar ook bij helpen.


De Samenwerkwijzer is ontwikkeld voor samenwerkingsverbanden die bezig zijn met integrale planafstemming in de fysieke leefomgeving, of hiermee willen starten. Deze samenwerkingsverbanden bestaan onder andere uit netbeheerders, gemeenten, woningcorporaties, waterschappen, warmte-partijen, media-partijen en provincies. Integrale planafstemming is de tussenstap tussen langetermijnbeleid (meer dan tien jaar vooruit) en de operatie (tot drie jaar vooruit) en focust op plannen tussen de drie en tien jaar vooruit, de tactische ruimte.


Zowel voor startende als bestaande samenwerkingen, biedt de Samenwerkwijzer inzicht en handvatten.


De bijeenkomst vindt plaats bij het Waterschap Rivierenland in Tiel.
 

Voor wie is de bijeenkomst

Voor ieder die zich bezighoudt met integrale planafstemming en de ondergrond bij gemeenten, waterschappen, provincies, nutsbedrijven en andere netbeheerders.
 

Waar ga je mee naar huis?

  • Kennis over wat de Samenwerkwijzer is en hoe in te zetten in jouw samenwerking met andere organisaties.
  • Praktische kennis om de samenwerking tussen jouw organisatie en de overige stakeholders te verbeteren
  • Inzichten in welke stappen jouw organisatie nog kan zetten om betere integrale afstemming te krijgen.

 

Inschrijven kan via deze pagina