Nieuwsbericht

Wil jij bijdragen aan het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte (NCBOR)?

Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2025
Vernieuwend Samenspel: de weg naar 2030

Profielfoto van Peter van de Ven
4 november 2024 | 3 minuten lezen

Hét hoogtepunt van het jaar voor alle beheerders van de fysieke leefomgeving: het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte (NCBOR)! Dit is niet zomaar een evenement, maar een bijeenkomst waar kennis, ervaringen en grensverleggende ideeën samenkomen.

Stel je voor: een plek waar beheerders inspiratie krijgen door innovatieve praktijkvoorbeelden en hun vakcollega’s ontmoeten. Het is dé dag waar vernieuwing binnen het vak van beheer van de openbare ruimte centraal staat. En raad eens? Jij kunt daar een actieve bijdrage leveren!

Dit jaar organiseren we alweer de 12e editie van NCBOR. We nodigen je uit om op 3 april 2025 deel te nemen aan dit congres, dat plaatsvindt op een bijzondere locatie in de gastgemeente Nijmegen: De Vasim.

Jaarthema 2025: ‘Vernieuwend Samenspel: de weg naar 2030 'Nederland staat voor enorme uitdagingen om doelen in 2030, 2040 en 2050 te realiseren. En 2030 komt met rasse schreden dichterbij! Wat is jouw rol in het geheel? Ambities zijn er vaak voldoende, maar duidelijkheid over het einddoel en de weg naar realisatie is bij velen onbekend. Voor anderen is de stip op de horizon een vergezicht, zodanig dat het ongrijpbaar is en verlammend werkt. Dus hoe kunnen we als vakgenoten in het samenspel met anderen toch stappen zetten naar 2030 en daarna? Dat ontdekken we samen tijdens NCBOR 2025, waar ambitie wordt vertaald naar realiteit.

 

Inhoudelijke bijdrage

Wil je niet alleen deelnemen, maar ook een actieve rol spelen? Grijp je kans en deel je kennis en ervaringen tijdens één van onze inhoudelijke deelsessies. We zoeken sprekers die willen bijdragen aan het thema ‘Vernieuwend Samenspel: de weg naar 2030'. Heb je ervaring met het succesvol realiseren van een innovatief idee of een krachtige visie waar anderen van kunnen leren? Laat het ons weten.
Enkele ideeën die je een denkrichting kunnen geven: 

  • Datagedreven Assetmanagement: sommige beheerders passen dit al toe in de praktijk terwijl anderen amper weet hebben van de mogelijkheden. Deel jouw ervaring, want jouw ervaring is inspiratie of zelfs innovatie voor een ander. 
  • Samenwerking: Hoe werk je samen aan doelen? Hoe werk je samen met andere opdrachtgevers om de maatregelen te realiseren? En hoe zorg je voor een goed partnerschap als opdrachtnemer en opdrachtgever?
  • Innovaties standaard maken: Hoe breng je vernieuwing in de standaard werkwijze en wat heb je hiermee bereikt?
  • Hergebruik van straatstenen brengt ambities naar straatrealiteit. Veel beheerders stoeien met de invulling van doelen van circulariteit, klimaatadaptatie of biodiversiteit. Welke vernieuwingen passen we als beheerders toe voor het areaal? We delen praktijkvoorbeelden die letterlijk op straat zijn te vinden en standaard blijven. Geef invulling aan de samenspel van kennis hebben en kennis delen.


Om inhoudelijke bijdragen aan te laten sluiten bij het thema ‘Vernieuwend Samenspe: de weg naar 2030’ en de praktische toepasbaarheid te borgen, geven we graag een aantal spelregels voor de invulling van de deelsessies mee: 

  • Het gaat niet om een visie of droom, maar om de realiteit. De deelsessie dient de nadruk te leggen op hoe de visies, ambities en dromen zijn gerealiseerd. Groot en klein, met of zonder beleid.
  • Welk samenspel was vereist bij het succesvol toepassen in de praktijk? Welke partijen, welke kennis, welke rollen moesten bijvoorbeeld samenwerken? Dit is vooral een mooie kans voor opdrachtnemers, die altijd in samenwerking met en opdrachtgever een sessie moeten verzorgen.
  • Welke methodieken of instrumenten zijn er vandaag al beschikbaar en toepasbaar?


We dagen je uit om creatief te zijn en een deelsessie vorm te geven die perfect aansluit bij jouw expertise én ons thema. Denk hierbij ook vooral om een interactieve invulling waarbij je niet alleen maar zendt, maar waarbij je de deelnemer laat meedenken, laat deelnemen aan een gesprek, door discussie of onderling met elkaar in gesprek te gaan.

Heb jij kennis van een (vernieuwende) praktische toepassing waarmee vakgenoten uit de fysieke leefomgeving geholpen zijn bij het realiseren van hun meerjaren doelen? Maak je interesse kenbaar en deel je ideeën met ons door vóór 1 december 2024 te mailen naar Leonie.deKleijn@crow.nl. Geef hierbij aan hoe je jouw sessie invulling geeft aan de hand van bovenstaande vragen.
Wij kijken ernaar uit om met je in gesprek te gaan, je te ondersteunen en samen een onvergetelijke bijdrage te creëren aan NCBOR 2025.


Bijdragen als partner

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van partners. Wil je jouw naam als partner verbinden aan deze editie? Dat kan! Onze partners worden voorafgaand, tijdens en na afloop van het congres veelvuldig onder de aandacht van de bezoekers gebracht. Een goede manier om de expertise van jouw organisatie met professionals in de fysieke leefomgeving te delen. Spreekt dit je aan of wil je meer weten? Neem dan contact op met Mark Alblas (mark.alblas@crow.nl of 06 - 2065 1631).