Wateroverlast in de openbare ruimte - Welke impact heeft het toepassen van slimme innovaties op beheer?
Zin om je te verdiepen in de innovaties rondom wateroverlast? Kom naar de bijeenkomst!
Door klimaatverandering worden we in Nederland geconfronteerd met vaker voorkomende extreme neerslag en perioden van extreme hitte en droogte. Veel gemeenten in Nederland zoeken naar manieren om met wateroverlast om te gaan. In deze bijeenkomst laten we een aantal innovatieve oplossingen tegen wateroverlast zien, waarbij we ook ingaan op welk effect dit heeft op beheer.
The Green Village werkt, samen met ondernemers, onderzoekers en gebiedsmanagers, aan nieuwe innovatieve oplossingen om beter om te gaan met wateroverlast. Op het terrein van The Green Village is De WaterStraat ontwikkeld. Hier worden concepten en producten gedemonstreerd, uitvoerig getest en doorontwikkeld.
Tijdens deze bijeenkomst gaan we de Waterstraat in om ter plekke naar een aantal innovaties te kijken:
- The Watertable: een prefab systeem om wateroverlast en droogte te voorkomen.
- Urban Rainshell: een regenwaterbuffering- en zuiveringssysteem. Een systeem wat zich niet alleen richt op het voorkomen van stedelijke overstromingen, maar ook op het behandelen van vervuild regenwater.
- Rain(a)way: groene parkeerplaatsen die regenwater kunnen vasthouden en het kunnen laten infiltreren in de bodem.
Je leert hoe deze innovaties werken en hoe gemeenten ze toepassen. Hierbij horen vragen als: Wat zijn de ervaringen met de innovaties? Werken ze in de praktijk echt? Hoe zit het met de toepasbaarheid? En welke keuzes worden gemaakt in het beheren van de innovaties?
CROW Essit organiseert samen met TU Delft de themabijeenkomst over innovatieve oplossingen voor het beheersen van wateroverlast op 25 april bij The Green Village in Delft. Op 22 mei vindt er een vergelijkbare bijeenkomst plaats met de focus op het thema hittestress. Je bent van harte welkom in het Co-Creation Centre van The Green Village in Delft.
Schrijf je in voor voor de bijeenkomst