Nieuwsbericht

Op het land, in het water en in de lucht: drones leveren meerwaarde

Vliegende, varende, zwemmende, lopende en klimmende drones worden ingezet bij de inspectie van civieltechnische kunstwerken. In 2015 gold inspecteren met drones als een noviteit. Inmiddels kan de sector niet meer zonder. Daarom is het Handboek Drones ontwikkeld. We praten hierover met de voorzitter van de werkgroep, Robin Grosscurt.

Profielfoto van Peter van de Ven
27 november 2023 | 1 minuut lezen

Robin Grosscurt is Senior Projectleider bij Arcadis. De projecten waar Grosscurt voor het grootste deel aan werkt zijn Assetmanagement gerelateerd. Zoals het Programma Bruggen & Kademuren (PBK) voor de gemeente Amsterdam en de Logistieke Coördinatie voor Instandhouding Advisering Kunstwerken (IAK) voor Rijkswaterstaat. 

Drones worden vaker ingezet bij de inspectie van civiele kunstwerken dan voorheen. Dit handboek is bedoeld voor professionals en organisaties die betrokken zijn bij de inspectie van civieltechnische kunstwerken. Het Handboek biedt een gestandaardiseerde aanpak voor het maken van de juiste afweging: ‘Wanneer heeft het meerwaarde een drone in te zetten?’ 

Robin Grosscurt: "Naar mijn mening biedt het Handboek Drones een waardevolle aanvulling op de CUR-aanbeveling 117. Terwijl de CUR-aanbeveling 117 een breder kader biedt voor inspecties, richt dit handboek zich specifiek op de inzet van drones en de daarbij behorende operationele en veiligheidsaspecten.” 

Lees hier het interview met Robin Grosscurt over het Handboek Drones.