
Invasieve exoten moeten onder controle gehouden worden. Maar hoe maak je daar beleid op?


De komende jaren worden 100 tot 130 Tilburgse speelplekken vergroend en heringericht.


Hoe combineer je functies in de openbare ruimte mét oog voor natuur en beleving van bewoners? ‘Dat is een complexe puzzel gelet op het tekort aan ruimte, geld en mensen’.


De Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) bevat ruim 200 miljoen gecontroleerde waarnemingen van planten- en diersoorten in Nederland.


De Amerikaanse rivierkreeft komt van nature niet in ons land voor maar is inmiddels overal te zien in Nederland.


Er komt toch geen verbod op het gebruik van klepelmaaiers voor onderhoud van oevers en bermen. Wel worden er extra eisen gesteld aan de uitvoering bij het gebruik van deze techniek.


In de afgelopen jaren is er in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland veldonderzoek gedaan naar de biologische bestrijding van Japanse duizendknoop, Watercrassula en Grote waternavel.


De komende jaren wordt de binnenstad van Apeldoorn steeds meer Stadspark.


Voor het kiezen van een geschikte bestrijdingsmethode voor Japanse duizendknoop of een andere invasieve soort kunnen ervaringen en inzichten van anderen helpen.


De afgelopen tien jaar heeft de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW)-sector in Nederland een enorme transformatie doorgemaakt. Maar wat is nu precies de opbrengst van deze inspanningen?
