Document

Nadere kennismaking met de Programma Adviesraad: interview Bart Knepper

Profielfoto van Peter van de Ven
12 februari 2024 | 1 minuut lezen

Na de naamswijziging van het netwerk vorig jaar, heeft de stuurgroep per 1 januari 2024 ook een nieuwe naam gekregen: de Programma Adviesraad. Deze benaming sluit beter aan bij de rol die de leden vervullen binnen CROW Essit. Ook de samenstelling van de adviesraad heeft inmiddels verschillende wisselingen ondergaan. Tijd voor een nadere kennismaking dus. In een serie van interviews met de leden van Programma Adviesraad van CROW Essit is het woord dit keer aan Bart Knepper.

 

Assetmanagement is overal

Maar hoe gebruik je de middelen op de juiste wijze? Wat zijn de ervaringen en tips van andere professionals? Het zijn vaste thema’s die aan bod komen binnen het netwerk CROW Essit. Bart Knepper van Waterschap Vallei en Veluwe is deelnemer van het eerste uur en legt in dit interview uit waarom die bundeling van kennis en inzichten zo belangrijk is.

 

Na een studie aan de TU Delft en een carrière bij de marine, kwam Knepper bij het Waterbedrijf Gelderland te werken. ‘De toenmalige directeur vertelde mij iets dat ik altijd heb onthouden. Hij zei: We kunnen inmiddels van elk soort water drinkwater maken, maar het is de crux om de kosten laag te houden. Dus hij gaf mij die opdracht mee. Probeer die balans te vinden: hoe pak je dat nou slim aan?’ In zijn huidige baan bij het waterschap, waar hij vanaf 2007 kwam werken, speelt die balans eveneens een belangrijke rol. ‘Ook bij assetmanagement kijk je naar prestaties, kosten en risico’s. Daar kan je mee spelen. Dus: hoe optimaliseer ik? En: waar staan we, wat kan er beter?’