Activiteit

Praktijkmiddag Beeldkwaliteit 2023

21
september
Donderdag 21 september 2023
12:00 tot 17:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Peter van de Ven
1 minuut lezen

De nieuwe Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte (KOR) is gereed! Onder begeleiding van de Adviesgroep Beeldkwaliteit en een werkgroep met inspecteurs zijn verbeteringen aangebracht in de beeldsystematiek en handvatten gemaakt voor een betere toepassing in de praktijk.

Op deze praktijkmiddag vieren we de lancering van de nieuwe KOR 2023 in het stadspark Elisabeth Groen in Amersfoort. Je bent van harte welkom op deze feestelijke middag: laat je bijpraten over de wijzigingen en discussieer mee over diverse praktijksituaties die je tegen komt bij beeldgericht beheer.

 

Wat kan je verwachten tijdens dit event?

Traditiegetrouw begint de Praktijkmiddag Beeldkwaliteit met een lekkere lunch. Daarna starten we plenair met de feestelijke lancering van de Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2023 en een korte presentatie over de inhoudelijke wijzigingen.
 
Vervolgens gaan we met elkaar naar buiten. Op verschillende plekken langs de route in het Stadspark Elisabeth Groen gaan we met elkaar in gesprek over concrete praktijksituaties waar beeldkwaliteit wordt toegepast. Bij de praktijksituaties krijgt u dilemma’s voorgelegd die zich voordoen bij:

  • het vertalen van beleid naar beeldkwaliteit,
  • ​het aanbesteden van beeldbestekken,
  • het uitvoeren van beeldgericht onderhoud,
  • het inspecteren van beeldkwaliteit en
  • het monitoren en communiceren over beeldkwaliteit.

Daarnaast zijn er nog twee verhalen over de inhoudelijke wijzigingen in de KOR 2023 en over de bewonersparticipatie in Stadspark Elisabeth groen.

Wil jij in één middag worden bijgepraat over de KOR 2023? En wil jij graag met collega’s uit andere gemeenten en provincies in gesprek over hoe je in de praktijk beeldkwaliteit toepast? Kom dan naar deze feestelijk bijeenkomst die letterlijk plaatsvindt in de buitenruimte in Amersfoort!

 

Voor wie is de praktijkmiddag interessant?

De praktijkmiddag is interessant én relevant voor iedereen die werkt met beeldkwaliteit voor een overheidsinstantie, bij een aannemer of bij een advies- of inspectiebureau. Of dat nu is als beleidsmaker, als opdrachtgever, als opdrachtnemer, als bestekschrijver, als toezichthouder of als inspecteur. Deelname aan de praktijkmiddag vergroot je inhoudelijke kennis én je netwerk!

 

AANMELDEN VOOR DE PRAKTIJKMIDDAG

(Gratis voor partners van CROW Essit. Kijk of jij partner bent via het tabblad 'partners'.)