Activiteit

Efficiënt en vanuit vertrouwen samenwerken aan opgaven, hét kan!

24
mei
Vrijdag 24 mei 2024
10:00 tot 11:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Peter van de Ven
1 minuut lezen

Dit webinar is gratis voor iedereen, schrijf je nu in

Bij een project is het gebruikelijk te werken met een Integraal Project Team (IPM) bestaande uit een Projectmanager, Projectbeheerser, Omgevingsmanager, Technisch manager en een contractmanager. Onder normale omstandigheden hebben zowel de opdrachtnemer als de opdrachtgever hier een team van rondlopen om een project voor elkaar te krijgen. Maar kan dat niet anders?

Nederland heeft een uitstekende infrastructuur, op de weg en het water. Rijkswaterstaat en de opdrachtnemers houden dat zo goed mogelijk in stand. Door toegenomen drukte en leeftijd van veel van de objecten is veel onderhoud nodig. Dat is een grote opgave.

De opgave centraal, meer efficiency, relationeel samenwerken en vergroten van het werkplezier zijn belangrijke redenen om na te denken over de organisatie en de uitvoering van projecten. In een viertal projecten hebben Rijkswaterstaat en marktpartijen gewerkt met een nieuwe vorm van samenwerking: het enkelvoudig Integraal Project Management-team (het IPM-team). Medewerkers van marktpartijen en Rijkswaterstaat (RWS) werken daarin samen als één team bij het uitvoeren van een project. Het uitgangspunt is om waar mogelijk elke IPM-functie maar één keer in te vullen.

Om de kennis en ervaring die de IPM-teams hebben opgedaan te delen is er een inspiratieboekje verschenen. Het is geschreven voor iedereen binnen RWS, marktpartijen en betrokkenen die interesse hebben in de betekenis en de werking van een enkelvoudig IPM-team in de praktijk of deze werkwijze willen toepassen in het eigen project.

Tijdens het webinar gaat Rijkswaterstaat dieper in op Het ontstaan en de betekenis van het enkelvoudig IPM-team en de projecten waarin het Enkelvoudig Team daadwerkelijk is toegepast. Daarnaast vertellen ze hoe ze de organisatie mee hebben gekregen in dit traject, en welke risico’s en succesfactoren meespelen.

Ben jij benieuwd hoe zij deze nieuwe manier van samenwerking vorm hebben gegeven? Kom dan naar dit webinar. Lees hier ook alvast het inspiratieboekje.

Schrijf je in