Activiteit

Webinar-reeks De Beheerders van de toekomst : Wie zijn de operationeel beheerders van de toekomst?

10
november
Vrijdag 10 november 2023
09:00 tot 10:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Peter van de Ven
2 minuten lezen

In het najaar is het zo ver! Platform WOW, CROW Essit en Managing Public Space (MPS) slaan de handen ineen met de webinar-reeks en een bijeenkomst over de Beheerders van de toekomst. 

 

Hoe gaat de beheerwereld eruit zien in de komende jaren en wat is de invloed op onze rol en werkwijzen?
 
Het beheren van de openbare ruimte en infrastructuur is een uitdagend werkveld. Denk aan grote vervangings- en renovatieopgaven, transities op het gebied van klimaat en energie, een beperkte fysieke ruimte en de beschikbaarheid van vakmensen. Voor beheerders een hele kluif. In deze webinars bespreken we hoe het werkveld, van strategisch tot en met operationeel, zich gaat ontwikkelen om deze uitdagingen bij te blijven.

 

Webinars

6 oktober 2023Webinar 1: Wie zijn de beheerders van de toekomst?
3 november 2023Webinar 2: Wie zijn de strategisch beheerders van de toekomst?
10 november 2023Webinar 3: Wie zijn de operationeel beheerders van de toekomst?
17 november 2023Webinar 4: Wie zijn de tactisch beheerders van de toekomst?

Tijdens de 4 webinars pellen we elke laag af: strategisch, tactisch en operationeel. We geven een doorkijkje naar de toekomst: wat gaat er veranderen voor elk van deze organisatieniveaus? En welke ontwikkeling vraagt dat van de beheerders? Elk van deze ontwikkelingen staat natuurlijk niet op zichzelf: beheerders moeten hierin gezamenlijk, met andere afdelingen én met de belanghebbenden optrekken om het beste resultaat te halen. Hiervoor moeten de doelen en werkzaamheden op elkaar worden afgestemd. En dan ontbreekt het vaak aan een gedeeld beeld van wat beheer allemaal inhoudt of kan betekenen. 

Hoe zouden we het werkveld kunnen kenmerken en wat zijn de vaardigheden en kennisvelden die beheerders van de toekomst nodig hebben? In deze reeks geven we, via onder andere praktijkvoorbeelden van het toekomstig werkveld, antwoord op deze vragen en schetsen we een gezamenlijk beeld van de beheerders van de toekomst. Aan het eind van elk webinar is er tijd ingeruimd voor vragen of discussie Na deze webinar-reeks ben je op de hoogte van de ontwikkelingen in de komende jaren en kan je voorsorteren op het beheer van de toekomst, van strategisch tot operationeel.

Lees meer en schrijf je in