Activiteit

Groeien in standaardisatie asset data - Praktische handvatten voor op elk niveau

23
januari
Dinsdag 23 januari 2024
13:00 tot 17:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Peter van de Ven
2 minuten lezen

Inschrijven kan via deze link

Data, data, data. Data is het nieuwe goud. Er zijn steeds meer mogelijkheden om data te verwerken. Steeds meer organisaties richten zich ook in om de datastroom aan te kunnen. Onder meer via standaardisatie. Maar wat als de data-ontwikkeling harder loopt dan de mensen kunnen bijbenen? Tijdens deze bijeenkomst kijken we naar het groeipad van datagebruik binnen een organisatie en helpen we je om realistisch te kijken naar de mogelijkheden in je eigen organisatie.

Standaarden 
Om de data te structureren kan gebruik worden gemaakt van standaarden zoals IMBOR, of van interne documenten die daarop gebaseerd zijn zoals de OTL en ILS.
Als deze afkortingen je al doen duizelen, is het niet gek te bedenken dat andere (data)beheerders ook hun handen er vol aan hebben. Dit soort implementaties worden gedaan met alle goede bedoelingen. Maar als de mensen alle veranderingen niet kunnen volgen, werkt deze efficiencyslag averechts. Dan is een stap vooruit, twee stappen achteruit.
 
Je datastructuur en -standaarden zo inrichten dat je én efficiënter wordt én dat de mensen het kunnen blijven volgen is een kunst. Je moet het (data)ambitieniveau van je organisatie goed afstemmen met de menskant. Maar hoe doe je dat?
 
Tijdens deze bijeenkomst gaan we met praktische handvatten in op dit vraagstuk. Samen met adviesbureau Compris en de gemeente Amsterdam kijken we hoe je de balans kan vinden in je eigen organisatie. We kijken naar het huidige niveau van jouw organisatie en zetten dat af tegen het ambitieniveau. Daarmee kijken we naar welke stappen nodig zijn om op een verantwoorde manier te kunnen groeien naar een volgend datavolwassenheidsniveau.
 
Sprekers

  • Jean-Paul Middel (Compris) heeft meerdere van dit soort trajecten doorlopen, onder andere bij de provincie Overijssel en nu bij Amsterdam.
  • Rob Polhuis (gemeente Amsterdam) werkt aan dit traject bij de gemeente, en zorgt dat de datastructuur op orde is.

Ben jij benieuwd hoe datavolwassen jouw organisatie is, en wat kan helpen om gecontroleerd te groeien naar het ambitieniveau? Kom dan naar deze bijeenkomst!
 
Voor wie is deze bijeenkomst? 
Assetmanagers, data beheerders, informatiemanagers, ieder die zich bezighoudt met BIM, andere rollen die veel data gebruiken.
 
Waar ga je meer naar huis?

  • Welke datavolwassenheidsniveaus er zijn
  • Waar je eigen organisatie staat
  • Wat nodig is om verantwoord te groeien naar een volgend niveau
  • Welke stappen je nu al kan nemen om daarmee te starten

 

Inschrijven kan via deze link