Nieuwsbericht

Terugblik webinar Aanpak Duurzaam Asfalt

De nieuwe tool Aanpak Duurzaam Asfalt maakt het een stuk eenvoudiger om de duurzaamheid van asfalt en aanverwante producten in projecten uniform te meten en te verifiëren. De CROW-tool ondersteunt opdrachtgevers en aannemers in het verantwoord inkopen en toepassen van duurzaam asfalt in kleinere en middelgrote projecten, en de monitoring voor, tijdens en na het project. Op 11 en 30 oktober en op 28 november hebben wij met veel plezier de tool gepresenteerd tijdens drie webinars.

Profielfoto van Peter van de Ven
13 december 2023 | 1 minuut lezen

Terugblik

Elk webinar had gemiddeld 50 deelnemers. We zijn kort ingegaan op de aanleiding en het ontstaan van de tool, maar ook vertelden we meer over de voordelen van duurzaam asfalt en innovatieve technieken. Aan de hand van een aantal beelden is een impressie van de tool gegeven. Inspirerende gastsprekers zoals Rob Hofman van Rijkswaterstaat, Jim van der Kooij van BAM Infra en Bastiaan Seijnhaeve van de gemeente Arnhem deelden tijdens de webinars hun expertise, ervaringen en praktijkvoorbeelden met de deelnemers.  

Er zijn interessante vragen en opmerkingen gesteld, zoals hoe de individuele parameters zijn verdeeld over de totale score, of de tool de levensduur beschouwt en of er een studentenversie beschikbaar is. De antwoorden zijn in de onderstaande video te horen. Enkele van deze vragen stimuleren ons om de Aanpak Duurzaam Asfalt verder te verbeteren. 

Inmiddels krijgt de tool steeds meer bekendheid en hebben zich ruim 80 organisaties aangemeld. CROW blijft zich inzetten om duurzaamheid in de sector te bevorderen en de Aanpak Duurzaam Asfalt te promoten. 
 

Bekijk het webinar

Heb je het webinar gemist of wil je hem terugkijken? Bekijk het webinar hieronder.
 
 

 

Duurzamere asfaltprojecten 

De Aanpak Duurzaam Asfalt is een gebruiksvriendelijke tool, waarin de kennis en ervaring van asfalt deskundigen is verwerkt. Hierdoor is het gebruik van de tool eenvoudig en kost het invoeren van project gegevens en duurzaamheidsdoelstellingen weinig tijd. De Aanpak Duurzaam Asfalt biedt daarmee een praktische en bruikbare oplossing voor middelgrote asfaltprojecten.